Ranking

Regelement Ranking De Tempel

De ranking is een singel toernooi wat gespeeld zal gaan worden op de dagen dat het beker is bij de KDO en DOE. Tijdens dit toernooi zal een in poule fase gegooid gaan worden met daarna een winnaars en verliezersronde.

De inschrijving is 3 euro waarvan we 10 en 5 euro voor de finalisten van de winnaarsronde en 5 en 3 euro voor de winnaars verliezersronde uitkeren en het overige zal naar de finale avond gaan.

Graag gepast betalen!!!!!

De prijzen voor de individuele avonden zijn voor de finalisten winnaarsronde en finalisten verliezers ronden.

Inschrijven kan door middel van voorinschrijving op darten@sportcafe-detempel.nl of tussen 19.15 en 19.50 uur. We beginnen om 20.00 uur met de wedstrijden.

Puntensysteem

De punten worden verdeeld via het volgende schema: Afhankelijk van de indeling kunnen de volgende punten verdeeld worden. Mocht het zijn dat we een poule van 6 hebben dan krijgt de Nummer 1 krijgt 6 punten, nummer 2 krijgt 5 punten, nummer 3 krijgt 4 punten, nummer 4 krijgt 3 punten, nummer 5 krijgt 2 punten en nummer 6 krijgt 1 punt.  Zijn er poules met minder deelnemers dan zal dit gecompenseerd worden naar de hoogste deelnemers. Is er op een speelavond geen poule van 6 deelnemers dan zal dit een poule van 5 worden wordt het de Nummer 1 krijgt 5 punten, nummer 2 krijgt 4 punten, nummer 3 krijgt 3 punten, nummer 4 krijgt 2 punten en nummer 5 krijgt 1 punt. De poule met de meeste deelnemers is lijdend.

Alle gewonnen legs zijn in poulefase punten om zo de stand te bepalen. Bij gelijke stand is onderling resultaat doorslaggevend.

Verder krijgt je na de knock-out ronde 2 punten voor het halen van de volgende ronden. De winnaar in de winnaarsronde zal 5 punten krijgen en de verliezend finalist 3 punten. Voor de verliezersronde is dat voor de winnaar 3 punten en de verliezend finalist 1 punt. Dit jaar gaan we ook de opkomst belonen. Als je de eerste keer aanwezig bent krijg je 5 punten, bij de 2e keer krijg je 10 punten, bij de 3e keer 15 punten en zo verder tot de finale avond.

De top 16 zal zich kwalificeren voor de finale avond op vrijdag 03 Mei.

Wedstrijdavonden

  • 19 Oktober is de 1e ranking avond.
  • 23 November is de 2e ranking avond
  • 21 December is de 3e ranking avond
  • 18 Januari is de 4e ranking avond
  • 8 Februari is de 5e ranking avond
  • 29 Maart is de 6e ranking avond
  • 26 April is de 7e ranking avond
  • 03 Mei is de finale avond voor de top 16 van de ranking.
Wedstrijd format

Er zal gespeeld worden in poule fase 501 best of 3 legs
Na de poule is het tot halve finale 501best of 3 legs

Halve finale Winnaarsronde 501 best of 5 legs
Finale Winnaarsronde 501 best of 7 legs

Halve finale en finale Verliezersronde 501 best of 5 legs

In de poulefase hebben we schrijvers volgens formulier
In winnaars en verliezers ronde zullen verliezer schrijven.

Houdt hier rekening mee met roken. Niet schrijven is punt in mindering

Wij wensen iedereen een fijne, gezellige en sportieve ranking toe!

Menu