Bridge

Bridgeclub Vaartbroek

bridgeclub Vaartbroek

bridgeclub Vaartbroek

Het bridgespel is afgeleid van het Engelse kaartspel Whist. Naar verluidt ging dit als volgt.

Enkele Bgeleden bevoeren de Engelsen de zeeën - Britannia ruled the waves - .Veel landen werden bezocht. Zo kwamen ze ook in India. Op een dag zaten daar drie Engelse generaals op een berg. In plaats van zitten te niksen wilden ze wel een kaartje leggen. Whist was voor hun favoriet. Echter, dit spel wordt gespeeld met 4 personen. Maar hun fantasie was groot. Een onzichtbare speler werd ingezet en de Dummy was geboren. Omdat de leider  bij dit spel ook moet oversteken naar de Dummy,  kreeg het spel de naam  Bridge (= brug).

Bridge heeft zich ontwikkeld tot een spel met steeds meer regels en conventies. Samen met een partner speel je tegen een ander paar en met zijn tweeën probeer je zoveel mogelijk punten te scoren.

Of het gezellig is? Zeker wel!

Zo'n 15 jaar geleden werd bridgeclub Vaartbroek opgericht in Vaartbroek, vandaar de naam. Bridgen is een gezellige, sociale bezigheid, waarmee vooral veel ouderen hun vrije tijd invullen. Al gauw was de ruimte in Vaartbroek niet meer geschikt en werd uitgeweken naar Vlokhoven en daarna naar Peppelrode. Vanwege de verbouwing van Peppelrode in 2003 moest weer iets nieuws gezocht worden. Het werd Sportcafé De Tempel, niet duur en zoals al gauw bleek, heel gezellig!

De wekelijkse werkwijze
Iedere dinsdagmiddag wordt door deze club van zo’n 50 leden gebridged in sportcafé  De Tempel. Om 13 uur wordt de ruimte door enkele leden ingericht en om 13.30 uur zitten de spelers in de goede windrichting, zijn de kaarten geschud en gaat het spel in alle rust beginnen. Ieder bridgepaar speelt aan drie verschillende tafels een reeks van vier spellen. Om 15.00 uur volgt een pauze van 15 minuten, waarin gezellig wordt gebabbeld onder het genot van een of meer drankjes. Vervolgens worden weer 3 keer 4 spellen gespeeld. Rond 16.45 uur zijn 24 spellen gespeeld, wordt alles netjes opgeruimd en gaat eenieder al of niet opgeruimd naar huis in afwachting van de score.

Een week later worden de kaarten weer geschud en wordt weer met frisse moed geprobeerd de nieuwe scoringskansen te benutten.

Jaarlijkse viering
Bij het 5-jarige bestaan van de club werd het eerste lustrum afgesloten met een heerlijk diner, goed verzorgd door de uitbaters van Sportcafé De Tempel; Conny en Evert. Dit etentje beviel zo goed, dat het een gewoonte werd om dit ieder jaar te doen als de financiën het toelieten. En Conny houdt ook van lekker verwennen. Tijdens de pauzes is er vaak iets lekkers bij de koffie.

Bridgeclub Vaartbroek

Bridgeclub Vaartbroek

Nieuwe leden welkom!
Er is nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. Dus, mocht je toevallig overdag willen bridgen, kom dan op dinsdagmiddag even een kijkje nemen. Voor informatie kun je ook bellen naar Truus Willems, 040-2419290

 

 

Menu